Kerti tanácsok kategória bejegyzései

Adventi koszorúk, kopogtatók

Advent szó jelentése “eljövetel”.A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Advent a karácsonyt (december 25.) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. Az adventi koszorú általában fenyőágból készített … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Adventi koszorúk, kopogtatók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BARENBURG fűmagkeverék kapható!

Mik az előnyei: – lassabb növekedésűek, kevesebb nyírást igényelnek – jól tűrik az alacsonyra nyírást – szárazságtűrőek – télállóak – rozsda és hópenész betegségekkel szemben ellenállóak – fuzárium rezisztenciájuk jó A fűmagkeverékek a hagyományos fűmagokhoz képest apróbb magvúak, így négyzetméterenként … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | BARENBURG fűmagkeverék kapható! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Burgonya-fajták

A sikeres burgonya termesztés legfontosabb záloga  mindenekelőtt a jól megválasztott fajta és a fajta jó minőségű vetőgumójának használata.  Ebben segítünk az üzletünkben kapható burgonya fajták rövid ismertetésével: Agria Gumója igen nagyméretű, ovális alakú. Héja sárga, húsa sötétsárga színű. Középérésű, rendkívül … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hírek, Kerti tanácsok | Burgonya-fajták bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi munkák!

Gyümölcsfáinkban, szőlőinkben és más fás szárú dísznövényeinken is áttelel a kórokozók és kártevők egész serege. A gondosan elvégzett mechanikai munkákkal (metszés) és a lemosó permetezésekkel lényegesen csökkenthetjük mennyiségüket, mérsékelhetjük a tavaszi fertőzéseket és kártételeket. A metszések elkezdésekor tisztában kell lennünk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hírek, Kerti tanácsok | Tavaszi munkák! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyökérlabdás karácsonyfa – hasznos tudnivalók

Ha úgy dönt, hogy karácsonykor gyökeres fenyőt díszít,  segítünk egy két hasznos tudnivalóval, hogy a fenyőfa túlélje a karácsonyt, és még sok éven át örömet szerezzen Önnek. – A megvásárolt fenyőt ne a fűtött szobában tárolja – Az ünnep közeledtével … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Gyökérlabdás karácsonyfa – hasznos tudnivalók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Őszi ültetés

ŐSZI ÜLTETÉSŰ VIRÁGHAGYMÁK Elmúlnak a napsütötte meleg napok, a színpompás növények lassan elsárgulnak. Az ősznek megvan a saját szépsége. De a virágot kedvelő kertészkedőknek már a tavaszra is kell gondolniuk. Kora tavasszal nyíló hagymás növényeinket ősz folyamán kell a földbe … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Őszi ültetés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ültetés

Néhány jó tanács ültetéshez A nem megfelelő ültetés miatt sok növény sínylődik hosszú ideig a szabadföldben. Szeretnénk néhány jó tanácsot adni, hogy mi is, és Ön is Kedves Vásárló nyugodt lehessen. A választott növény jól fogja magát érezni, fejlődése a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Ültetés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi metszés

Tavaszi metszésről, lemosó permetezésről A kora tavaszi tennivalók között az egyik legfontosabb a télvégi LEMOSÓ PERMETEZÉS. Ezzel nem csak elpusztíthatjuk a megtapadt gombakártevők szaporító képleteit, valamint ritkíthatjuk a rovarkártevők (atka, pajzstetű, levéltetű, moly) áttelelő alakjait, hanem megelőzhetjük tavaszi fertőzésüket és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Tavaszi metszés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Növényvédelem

Az elmúlt években sok növényvédő szer forgalmi engedélye bevonásra került. Nehéz eligazodni a vegyszerek között. Kérjen árudánkban segítséget, mit, mivel, mi ellen védekezzen. Fel kell ismerni a kár- és kórokozók képleteit. Milyen növényen van, milyen a növény állapota stb. Legegyszerűbb, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Növényvédelem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Örökzöldek

A kertkultúra fejlődése nagy lendületet ad az örökzöld növények elterjedésének. Az utóbbi évek növénynemesítése talán a legeredményesebb az örökzöldek előállításában. Az örökzöldek (Chamaesyparis, Cupressocyparis, Juniperus, Picea, Pinus, Taxus, Thuja különböző változatai) legnagyobb előnye, hogy díszítőértéküket egész évben megőrzik. Benmostfulrochi . … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kerti tanácsok | Örökzöldek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva