Tápoldatok

Kertünk akkor látványos, ha jól fejlődő, erős, dús virágzású, nagy terméshozamot adó, és egységes növényekkel van tele. Ennek alapfeltétele a tápanyagban gazdag talaj. Ez állandó pótlást, visszatérítést igényel.

Tavasszal, a természet ébredése előtt és annak kezdetén a szerves tápanyagok kiszórásaszükséges. Ezek a következők: Szerves trágyák (szarvasmarha trágya; tyúk vagy szárnyasok; birka, ló sertés),  Komposzt, Gilisztakomposzt. Ezeket csak teljesen érett állapotban lehet a talajba dolgozni. Ellenkező esetben az éretlen trágyából káros anyagok szabadulnak fel, amely az induló gyökérképleteket megégeti.  Szervetlen trágyák: a jól ismert műtrágyák, amit ha kell, ha nem akkor is használunk,  de sokszor feleslegesen., így mérgezzük talajunkat és környezetünket is. Télen-tavasszal az összetett trágya kiszórását javasoljuk (N-P-K), mely a talajban raktározódik. Állandó használata nem ajánlott. A nitrogén tartalmú műtrágya (Pétisó, Ammóniumnitrát, Karbamid) csak fejtrágyának ajánlatos. Ez annyit jelent, hogy amikor a növények zöld levélállománnyal rendelkeznek, akkor ajánlatos kiszórni. Vízben oldódó műtrágya, tehát a talajból gyorsan kimosódik. Egy vegetáció során többször használhatjuk.

Gazdaságos, egyszerű, hatékony a szabályozott tápanyag-kibocsátásos műtrágyák. Magyarország legismertebb ilyen műtrágya családja a SUBSTRAL. Kitűnő minőségben kínálja különböző növények és a gyep ápolásához szükséges tápanyag-utánpótlási megoldásokat. Raiquenewscasho . Az egyenletes méretű granulátumok lehetővé teszik növényeink folyamatos tápanyag ellátását. Érdeklődjön a Substral után, ingyenes szaktanácsadás mellett válassza ki Önnek a legjobban megfelelőt. Erős, egészséges, ellenálló, dús virágzatú növények nevelésének alapja a SUBSTRAL használata.

Kategória: Kerti tanácsok | A közvetlen link.